Boken "Konsten att inte dö" är skriven av läkaren och näringsexperten Michael Greger och handlar om hur du (med starkt stöd av forskning) undviker att dö i förtid genom att ändra din livsstil så att du inte drabbas av de vanligaste sjukdomarna idag. Det låter ju lite skrämmande men det är verkligen riktigt intressant och lärorikt! Jag visste t.ex innan inte att orangea paprika kan halvera risken för bröstcancer, broccoli bekämpar tjocktarmscancer, rädisor motverka magsäckscancer, några shottar grönkålsjuice reglerar kolesterolhalten och mycket mycket mer.
Att fokusera på vad vi ska tillföra kroppen är så mycket roligare än att fundera över vad vi ska ta bort och inte får äta. Boken tar upp hur vi med enkla knep kan både förebygga och behandla bland annat hjärt-kärlsjukdomar, Alzheimer, depression, diabetes och flera former av cancer. Och bara genom att ändra kosten! Vi ska ju ändå äta för att överleva så varför inte äta mat som får oss friska och starka?