torsdag 2 februari 2012

Hur du täcker mörka ringar under ögonen

Om inte en vanliga concealer täcker tillräckligt mycket under sömniga ögonen de morgnar du vaknar alldeles för tidigt kan du ta till detta knep:

Om du har extremt mörka ringar börja från steg 1.
Om du inte är så mörk under ögonen, börja med steg 2.

1. Börja med en neutralizer. Denna neutraliserar färgen under ögonen. En concealer ljusar upp och täcker litegrann men har du mycket mörka ringar under ögonen behöver du också en neutralizer. Har du riktigt ljus hudton, sök efter färger som ljus bisque och ljus pink.  För lite mörkare hudtoner, välj peach eller mörk peach. Det ska alltså vara en varm ton (rosa/orange/gul) för att dämpa det blåa/mörka. Lägg med en pensel precis på det mörka området och mjuka upp med fingrarna.
Steg 2.  Lägg nu en gultonad concealer som är 1-2 steg ljusare än din hudton. Lägg denna ovanpå neutralizern. Här brukar jag också lägga under ögonbrynen och i inre ögonvrån för att på samma gång få en highligh-effekt. Sudda ut med fingrarna.Steg 3. Pudra med ett gultonat puder. Kom ihåg att både concealern och pudret ska ha en gul underton och inte rosa. Det ger en fräschare och naturligare lyster till huden. Undantaget är om du har riktigt riktigt ljust hudton i färgen alabaster. Då ska du söka efter en concealer med färgnamnet porcelain.Borsta bort överloppspuder och du är klar! Bra neutralizers är Make Up Stores och de finns att köpas  på Kicks.  Prova t.ex Make Up Stores Cover all mix-blue som finns på bilden högre upp. Ett annat tips är dermosils concealer (som ni ser här under) där jag först brukar använda den lite varmare färgen just på mörka parter och sen lägga den ljusare ovanpå.  Duger bra till min hudton men passar inte alla. Som vanligt får man prova sig fram.
Dermosil