söndag 12 februari 2012

Low Carb Tacopaj

I fredas var jag sugen på tacopaj men försöker hålla tillbaka lite med kolhydraterna så experimenterade fram en variant med lite mindre kolhydrater. Allt i orginalreceptet i tacopajen har lågt med kolhydrater förutom pajbotten så det var den som behövdes bytas ut till något annat som smakar gott och håller ihop pajen. Detta blev resultatet efter lite gnuggande av geniknölarna och GOTT blev det:

PAJBOTTEN:
       
Karppinen lågkolhydrats-bröd mixas
 +
Lägg till ägg, vatten, salt och kvarg
=
Tadaaa, en pajbotten. In i ugnen några minuter


Fyllningen:
Stek köttfärs, lägg till tacokrydda


Blanda Creme Fraiche, lök och lite salt

Lägg malet kött ovanpå pajbotten, sen hackad paprika

Lägg på creme fraiche-blandningen och stö på ost. In i ugnen!


Städa lägenheten, tänd ljus och duka fram så har du en glad pojk-/flickvän på köpet!


Ät och njut!