onsdag 24 april 2013

Swiss Clinic ögonfransserum


För ett tag sedan fick jag möjlighet att prova på Swiss Clinics ögonfransserum. Jag har många gånger imponerats av dessa serums effekt när jag sett kunder med extremt långa ögonfransar som använt dessa så det var intressant att få testa själv! Jag har nu använt upp en förpackning och här kommer en liten recension om vad jag tyckte:Beskrivning:
"SWISS LASHES ögonfransserum består av en unik sammansättning av vitaminer, proteiner och mineraler som gör att livslängden på dina ögonfransar ökar kraftigt. Fransarna får alltså möjlighet att växa under en mycket längre tid och får på så sätt en längre, tjockare och fylligare form. SWISS LASHES är transparent och består endast av naturliga ingredienser (prostaglandinfritt). Det är baserat på en unik formula och är framtaget av hårexperter och läkare i Schweiz. 

- 5 ml räcker upp till 4-5 månader
- Fuktighetsgivande och stärkande
- Skonsam, effektiv och helt naturlig
- Överraskande resultat"


 • Jag började med att använda detta serum morgon och kväll efter att jag rengjort huden som vanligt. Jag tyckte redan att undre fransarna var tillräckligt långa så jag la endast på övre fransarna. Serumet ska strykas på som en eyeliner och verkligen riktigt vid fransrötterna, det är ju där man vill få effekten! Det gick någon vecka utan reslutat men jag fortsatte flitigt att använda serumet och efter ca 3 veckor började jag se resultat! Använde produkten tills burken var slut och visst hade fransarna växt! (Nästan så de t.o.m börjar locka sig i topparna, haha!) Så ja, det fungerar!
Bild tagen idag! (Här kan ni också se hur Rimmels Scandaleyes maskara ser ut!)

 • Positivt och negativt:

 • Negativt: Man kan inte vänta sig resultat genast, det gäller att ha tålamod. Resultat börjar man se efter 3-6 veckor enligt hemsidan. Det är också ibland svårt att komma ihåg att alltid lägga serumet om man är lite tankspridd som jag! Man får också vara försiktig så det inte kommer i ögonen.

 • Positivt: Det fungerar, fransarna växte verkligen! Det är lätt att stryka på med penseln och går snabbt. På några sekunder är det applicerat!

 • Det har ju pratats mycket om att man hittat skadliga ämnen i fransserum så detta ville jag kolla upp.  Det visade sig att Swiss Clinic INTE innehåller skadliga ämnen så som prostaglandinanaloger. 

 • De serum som nu har försäljningsförbud och innehåller skadliga ämnen är:
 1. Xlash Eyelash Enhancer
 2. Neulash
 3. Neulash (New improved formula)
 4. NeuveauBrow
 5. NeuveauBrow (New improved formula)
 6. RevitaLash
 7. Nutraluxe MD Lash
 8. M2 Lashes Eyelash activating serum
 9. Peter Thomas Roth Lashes to die for Platinum

Om du vill spana in Swiss Clinics hemsida finns den både på finska och svenska!
Svenska: http://www.swissclinic.se/
Finska (klicka här om du vill beställa till Finland):
Swiss Clinic (Finland)