måndag 1 juli 2013

Svar på era frågor

Ska försöka blogga mera aktivt nu när jag har lite ledigt från jobbet. Jag ursäktar mej med ett söndrigt tangentbord som gjort att jag inte kunnat skriva. Här är lite frågor som droppat in:

Fråga: Har en fråga angående New Era lippisarna dina, är den rosa och gråa som är tjejmodell mindre än Unisex modellen? Tacksam för svar!
Svar: Ja, det är dem! De har riktigt bra passform, speciellt den grå!

Fråga: Hej!
Jag bor i Vasa då jag studerar där och undrar om du har någon erfarenhet om Easyfit..? Jag har tidigare gått på lady slim och skulle nu villa byta gym till något "manligare" och sådant som har mera tyngder och större utbud... Hoppas du förstod vad jag menade :D Andra tips om billiga gym i Vasa är också välkomna:)Jag vill också säga att din blogg är en stor inspirations och motivations källa för mig och jag hoppas att det går bra för dej och din syster i tävlingarna på hösten:)
Svar: Tack för din kommentar och din pepp inför tävlingen :) Jag har tyvärr aldrig tränat på Easyfit så kan inte riktigt svara på din fråga om det. Jag tränar själv på Lady Line och Wasa Sports Club (man får gå till båda med samma kort) och det är de bästa gymmen enligt mej!

Fråga: Kan du kanske rekommendera något märke? Både vad gäller byxor och strumpor. Har redan länge tänkt beställa men inte orkat ta tag i saken än :)
Svar: Märket på strumporna å Swedish Supporters och om jag inte minns fel är länken till sidan jag köpte både strumpor och strumpbyxor från denna sida: http://www.butik21.com/

Fråga: Hur många kcal äter du per dag nu under dieten? Vad åt du i början och vad äter du nu? Hur lång är du?
Svar: Jag räknar inte kalorier utan följer bara mitt schema som min tränare lagt upp så jag vet tyvärr inte hur många kalorier jag äter. Jag är 168 cm lång.

Fråga (om stödstrumpor/byxor): varför ska man ha såna? och när ska man ha dem?
Svar: Jag kommer att skriva ett inlägg om detta, håll utkik!

Fråga: Hej! 
Tack för en bra och inspirerande blogg!
Har några frågor angående stödstrumporna:
Vilket/vilka märken rekommenderar du?
Hur hjälper de mot åderbråck och hjälper de även om man börjat fått på låren?
Ger kompressionsstrumpor samma effekt?
Svar: Tack för din kommentar! Eftersom många varit intresserade av just stödstrumpor/byxor så tänkte jag skriva lite mer ingående i ett inlägg om detta där jag svarar på frågorna. Håll utkik!

Fråga: Vore kul att veta hur ni fått kontakt med er coach. Funderar själv på att tävla i bikini fitness i framtiden. Vill dock hitta en pålitlig coach 
Svar: Jag och syrran började helt enkelt bara kolla runt på nätet och fundera på olika alternativ. Jag tror det är lättast att först bestämma sig för till vilket team man vill höra till, då får man via sitt team en coach. Men man bör vara förberedd på att det kostar en hel del!

Fråga: Vilka magövningar hör till dina favoriter? Ha hört så mycket negativt om situps , fastän man försöker göra det rätt så kompenserar man med andra muskler.. kör mest plankan nu.
Svar: Jag kör bara på situps och den magövning där man ligger på rygg och lyfter upp benen istället för överkroppen (som man gör vanliga situps). Då får jag träning för både övre och nedre magmusklerna. Men det är inte ofta jag tränar mage, abs are made in the kitchen :)

Fråga: Hej! Har du några bra tips på hur man kan styrketräna hemma? Med familj och jobb så finns det tyvärr ingen tid att åka till gymmet på varken kvällar eller helger.
Svar: Jag tycker du ska köpa hem ett par hantlar, så mycket mer behövs inte! Knäböj, utfall, bicepscurl, magövningar, ryggövningar, tricepspress ovanför huvudet, bröstpress och mycket mer går att göra med endast hantlar. Om du googlar runt lite hittar du massor av övningar just för hemmabruk. Jag kan skriva ett skilt inlägg om övningar jag tycker är bra.