fredag 1 oktober 2010

Sminkverktyg del 1


Det spelar ingen roll hur bra och dyrt smink du än har om du inte använder de rätta verktygen. Släng de minimala penslarna man får med i ögonskuggspaletten eller rougeasken och investera i några ordentliga penslar. De behöver inte vara dyra men viktigt är att du känner på dem ordentligt: Känns de mjuka mot huden, känns skaftet bekvämt att ha i handen och verkar de vara välgjorda så att det inte ramlar ut penselhår när du använder dem?

Här är några av de sminkpenslar som jag brukar använda. De med fet stil är sådana som jag tycker är värda att satsa på medan de andra kanske är lite mer överkurs och som man kan skaffa sig sen när man redan har de viktigaste penslarna.1. ROUGEBORSTE : Ska vara rundad och tillräckligt stor för att användas på dina "äppelkinder" som du får när du ler och på kindbenen. Den skall dock inte vara så stor som en puderborste (som jag tyvärr saknar bild på).

2 - 3 SKUGGNINGS-/HIGHLIGHTBORTSE: Lite överkurs och inget man egentligen måste ha. Använder dessa ganska sällan. Den mindre är bra till om man vill skugga ganska kraftigt t ex under kindbenen och den större, lite mjukare brukar jag använda till highlight i puderform

4. FOUNDATIONPENSEL: Bra att applicera foundation med. Täcker bättre än om man lägger med en svamp.

5. ÖGONSKUGGSPENSLAR: Det kan vara bra att ha lite olika storlekar på ögonskuggspenslar. En liten ögonskuggspensel är bra när man vill lägga ögonskugga tätt vid fransraden och under ögat. En stor, mjuk pensel är bra till att sudda ut skarpa linjer och ge ett mjukare intryck.

6. CONCEALERPENSEL: Av nylon och används till att applicera concealer på de områden du vill täcka. Dutta ut concealern lite med ett finger sedan så att det blir jämn och ser naturligt ut.

7. LÄPP-PENSEL: Används till läppstiftet för att få det jämn och enda ut till kanterna

Fortsättning följer..