fredag 1 oktober 2010

Sminkverktyg del 28. ÖGONBRYNSPENSEL: Ska vara hård och snedskuren. Med denna målar du ögonbrynen. Doppa i ögonbrynsskugga eller en ögonskugga i passande färg och applicera på ögonbrynen i önskad form i små, små drag. Om du vill ha mörkare och mer markerade bryn kan du först blöta penseln och sen dra av den med fingrarna så att det överflödiga vattnet far bort och penseln blir smal. Gör sen på samma vis som vanligt.

9. EYELINERPENSEL:  För flytande eyeliner. Bra också om du vill använda ögonskugga som eyeliner.

10. MASKARABORSTE: Till att applicera maskara med. Behövs dock inte om man bara sminkar sig själv eftersom man då använder den som följer med i maskaran. Denna borste är också väldigt bra till att borsta på plats ögonbrynen med. Spraya ett hårspray på borsten först och forma sen ögonbrynen.

11. SVAMP: Bra att applicera din foundation med. Resultatet blir jämnt och det är lätt att jämna ut så det inte lämnar några kanter vid käklinjen och pannan. Om du vill ha ett naturligare resultat, blöt svampen först och krama ur sen så att den bara är lite fuktig.

12: PUDERVIPPA: För att få hållbaraste resultat ska du applicera ditt puder med en pudervippa och trycka in pudret ordentligt i huden. En puderborste ger inte lika bra resultat men är bra om du inte vill se för pudrad ut och till att borsta av överflödigt puder med efter att du använt pudervippan.

13. PENNVÄSSARE: Behövs om du använder kajal, läppennor osv.