söndag 23 december 2012

Hur du gör dina julklappar mer personliga

Jag har alltid älskat julen. Det är en så kärleksfull och mysig högtid och det finns inget bättre än att få vara hemma i Solf tillsammans med hela familjen och mommo & moffa och prata, skratta, äta god mat och umgås. Visst är det roligt att få julklappar, men jag gillar ännu bättre att ge och se glädjen hos personen som får julklappen. Det behöver inte alltid vara något dyrt och häftigt, med små medel kan julklappen genast bli mer personlig och värma mottagarens hjärta snäppet mera. Här är några tips till dej som jag brukar göra ibland:

- Skriv alltid något i boken du ger:  En bok med en personlig hälsning på från dej på första bladet är så mycket finare än "bara" en bok.  Skriv vad du vill: en hälsning, god jul, vad du hoppas att boken kommer ge mottagaren (t.ex en receptbok "hoppas du med denna hittar ny inspiration i köket och att du någon dag bjuder mej på chokladkakan på sidan 5").  Skriv också ditt namn och datum så kommer personen alltid minnas just den julen när hon/han läser i sin bok.

- Skriv ett rim på paketet: Du behöver inte vara poet eller författare för att pyssla ihop ett rim. Det gör inget om rimmet inte rimmar eller hänger ihop, då får ni skratta åt det när personen läser upp rimmet.

- Lägg tid på paketeringen: Visst är det så mycket roligare att få ett paket när man ser hur mycket tid den du fått paketet av lagt ner på att göra en så vacker julklapp som möjligt till just dej. Använd flera färgers paketsnören, limma på någon rosett eller gör en personlig och annorlunda paketering, använd fantasin.

- Ge bort något som du själv har gjort: Du kan t.ex baka något gott och lägg med några i paketet av det du bakat (pepparkakor, kola, julgodis) eller måla/rita ett eget julkort.

Jag och Robert julen 2010. En annorlunda men sist och slutligen riktigt lyckad jul med många fina minnen.