onsdag 12 april 2017

Behandling med Esse Probiotic Skincare

I samarbete med Kikas fick jag nyligen testa på en ansiktsbehandling med ekologiska, naturliga, "vegan-vänliga" produkter från Esse Probiotic Skincare som jag redan länge varit nyfiken på. Kikas salong ligger bara några kvarter från där jag bor så fick börja en lördag morgon med att bara hoppa i skorna och promenera dit. Lyxig morgon och bra start på helgen!Behandlingen hon gjorde heter "Just like Candy" och håller på i ungefär 90 minuter. Den första halvtimmen bestod av ryggmassage med varm olja. Superskönt för mina spända muskler och väldigt avslappnande med lugn musik, dämpad belysning och ett ljus tänt.  Efter en halv timme var det dags för ansiktet att få sin behandling. Jag berättade åt Kika att min hy är mycket känslig och lätt blir rödfläckig av peeling och starka produkter. Hon föreslog Esses produkter för känslig och torr hud vilket lät mycket passande eftersom jag även har torr hud nu efter vintern. 

Under rengöringen använda Kika bland annat Cream Cleansern som balanserar pH-värdet och innehåller marulaolja för att samtidigt återfukta huden. Jag tror att hon använde minst två stycken rengöringar, en annan som förutom att balansera också minskar risken för irritationer. Hursomhelst kändes produkterna väldigt mjuka och behagliga och har en mild fräsch doft. Fick även skön ånga mot ansiktet för att öppna upp porerna. 


En mild behaglig peeling för att avlägsna torra, döda hudceller och en fuktgivande ansiktsmask var också en del av behandlingen (också dessa innehållande probiotika givetvis). När masker och peelingar skulle verka under flera minuter fick jag extra massage av axlar, nacke och huvud.  Jag befann mig någonstans mellan sovande och vaket tillstånd och önskade att behandlingen aldrig skulle ta slut. Ungefär som att sväva på ett fluffigt moln i 1,5h.  

Som avslutande smörjdes ansiktet in med ett lugnande, återfuktande serum som tydligen innehåller över en miljard levande probiotiska Lactobacillus mikrober per milliliter och reparerande och läkande olja med omega fettsyror. Sen fick jag ett glas vatten att dricka och i lugn och ro fick jag sätta mig upp komma tillbaka till verkligheten igen i egen takt.

Jag som utbildad kosmetolog och som testat alla möjliga olika produkter är mycket fascinerad av dessa nya ekologiska, naturliga, miljövänliga produkterna som innehåller probiotika. Har fascinerats av probiotika i kosten under senaste året och läst mycket om tarmfloran och dess effekt på hälsan men att även huden mår bra av probiotika var en nyhet. Som jag skrev sa jag till Kika redan innan behandlingen att huden säkert kommer bli lite röd och irriterad efter behandlingen men  vi konstaterade både Kika och jag att huden inte alls hade några tecken på irritation efteråt! Huden såg t.o.m lugnare ut än innan jag kom till salongen och då hade vi just gjort en behandling på 90 minuter med peeling, ånga och hela köret! Produkterna jobbar för att stärka upp huden, lugna irritationer och läka huden vilket verkligen syntes efteråt. Förvånad blev jag över resultatet!


Jag har nu använt rengöring och fuktighetskräm från Esse probiotic Skincare från sensitive-serien sen behandlingen och har varit mycket nöjd med det! Dedär små linjerna av vinterns torrhet är borta, det var länge sen jag hade en enda finne och huden känns så mycket mer balanserad än tidigare. Har även hört att dessa produkter ska ha mycket god effekt på olika typer av svårare hudproblem. Nu har jag inte så stora problem med min hud men vore mycket intressant att se vad de kan åstadkomma för de som har!

En fantastisk och avslappnande stund som jag verkligen behövde, det tackar jag för!