torsdag 10 juni 2010

Sminkskola 4: Ögonbryn

Ögonbrynen tycker jag är ett av de viktigaste delarna i ansiktet. Ett par dåligt formade bryn kan förändra hela ansiktet och inte ge ett så smickrande uttryck medan ett par snygga ögonbryn ger hela ansiktet ett lyft.

Ögonbrynens form:
Det viktigaste är att utgå från ögonbrynens naturliga form. En del har rakare bryn, andra har måsvingeaktiga medan någon annan har runda. Så är det och det är bara att acceptera. Din naturliga form är oftast mest smickrande för just ditt ansikte och det är svårt att trolla fram en helt annan form än du har. Men lite kan du iallafall göra:


Börja med att hålla en penna från näsvingen och upp mot inre ögonvrån. Där pennan träffar ögonbrynet (A) skall brynet sluta så allt som är längre in (mot pannan) ska plockas bort. Samma sak kan du göra för att se var ögonbrynet skall sluta (C). Låt då pennan gå över yttre ögonvrån. Snett över iris skall ögonbrynets högsta punkt vara (B).

Att fylla i brynen:
Naturligaste resultat blir det om du använder en snedskuren pensel med en brynskugga eller en matt ögonskugga. Använd en färg som är samma som dina ögonbryn eller ljusare. Du kan också titta på hårfärgen och använda en skugga i samma mörkhetsläge som håret. Kom dock ihåg att det blir bäst med kallare färger så som gråbrun istället för varmare rödbruna nyanser (om du inte är riktigt rödhårig vill säga). Med blont hår väljer du med fördel en ljus gråbrun skugga.
Du kan också fylla i brynen med ögonbrynspenna. Ha denna alltid välvässt och var lätt på handen när du fyller i brynen.
Tips:
Använd en ren maskaraborste, spraya ett hårspray på den och borsta brynen i den form du vill ha dem så hålls spretiga strån på plats.

Snyggaste ögonbrynen enligt mej:

http://posh24.se