lördag 1 maj 2010

Morotskakan

Morotskakan blev riktigt lyckad! Receptet hittade jag på Matplatsen där det alltid finns massor av bra recept. Kakan blev riktigt mjuk och saftig. Mums! Glömde förstås fota men lånar bilden från Matplatsen istället.



http://www.bloggfamiljen.se/2008/12/07/saftig-morotskaka-med-frosting/

kakan:
4 ägg
350 g rivna morötter
2 1/4 dl matolja
4 1/2 dl vetemjöl
4 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk kanel

frosting:
100 g philadelphiaost
50 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker

Ströa och bröa en form med avtagbara kanter. Vipsa med elvisp ägg, morötter och olja poröst. Blanda i hop alla torra ingredienser och rör försiktigt ner detta i morotsblandningen. Häll över i formen. Grädda i 175 C, nedre delen av ugnen, 60-70 min. Låt kakan kallna.
Vipsa frostingkrämen till en jämn smet. Bred på kakan när den kallnat. Obs kakan bör vara helt kall annars smälter toppingen och glider av! (Baka gärna själva kakan dagen innan).