tisdag 17 augusti 2010

Skönhetstips för dej runt 20

I denna ålder handlar det mesta om att förebygga. Du kanske har en vacker hud nu men hur du tar hand om huden påverkar hur den ser ut om 10 år, 20 år osv.

Ögoncreme: Mycket viktigt. Runt ögonen brukar de första ålderstecknena dyka upp. Detta motverkar du genom att dagligen använda en ögoncreme som återfuktar och skyddar huden. Huden är mycket tunnare och ibland mer känslig än övrig hud så din dagliga fuktighetscreme är ofta inte lämplig för ögonområdet.

Solskyddsfaktor: Skydda huden mot solskador. Du kanske inte ser vad dessa skador ställer till med på huden just nu men det kommer att visa sig förr eller senare.

Rengöring: För att hålla huden ren och i gott skick behövs en bra rengöring som rengör huden utan att torka ut. Kom ihåg att även om du med fetare hy gillar den rena känslan när huden stramar och känns lite torr efter rengöringen så betyder det inte att det är bra för huden eller minskar glansighet. Att torka ut huden bidrar bara till att den börjar producera ännu mera fett för att kompensera den fuktfattiga ytan. Använd aldrig t.ex vanlig tvål till ansiktet! Spendera gärna lite extra på en bra rengöring. Och kom ihåg att återfukta huden efter att du rengjort den!