onsdag 11 juli 2012

Få långt, vackert hår

Svarade nyligen på en fråga om hur man får håret tillbaka i god kondition efter lång tids användande av löshår. Tänkte jag lika bra kan publicera en del av tipsen till er andra också:


- Vid näringsbrist växer håret långsammare, man kan t.o.m uppleva att det inte växer alls. Det kan behövas tillskott av protein, zink, B-vitamin, omega 3.

- Det kan också vara så att håret är så pass slitet att det går av i topparna vartefter håret blir längre så att det inte märks att det växer. Inpackningar håller håret i god kondition, använd ungefär 2 ggr/vecka. Ett exempel på bra inpackning är Loreal Expert Absolute Repair 


- Undvik så mycket som möjligt att föna och använda plattång. Låt gärna håret torka av sig själv efter duschen och om du måste använda plattång, använd ett värmeskydd för håret före.

- Kamma aldrig håret när det är blött, du riskerar att håret går av då. Red ut med fingrar eller gles kam och vänta tills det blivit torrt. Använd gärna ett leave-in balsam i topparna efter duschen. 

- Fläta gärna håret när du går och lägger dej, då slits det inte lika mycket som när håret är utsläppt.

- Någon gång i veckan är det bra att massera hårbotten för att få igång blodcirkulationen och på så vis förbättra tillväxten och hårets kondition. Använd gärna en olja av något slag och tvätta håret efteråt. Ricinolja är omtalat att ska få håret att växa snabbare, har dock inget erfarenhet av det. 

- Byt gärna till förlängning med clips istället, de är skonsammare mot håret och sliter inte på samma sätt eftersom du kan ta bort det till kvällen. Ifall du bara ska vara hemma kanske du kan ha som vana att försöka låta bli att lägga i clipshåret och låta håret vila lite. Använder själv hårförlängning med clips nu som då och tycker de funkar riktigt bra.

- Som jag skrev tidigare kanske håret inte verkar bli längre eftersom topparna nöts av. Även om det tar emot kanske det vore en ide att klippa bort allt det slitna eftersom det så länge topparna är kluvna bara nöts av

- Ifall du tycker du fått tunt hår och du tappar mycket hår kan det vara en ide' att prova produkter mot håravfall. Rogaine har t.ex en för kvinnor också men troligtvis fungerar alla de produkter som är riktade till män lika bra. Finns på apoteket.