onsdag 18 juli 2012

Robins träningDet var en läsare för ett tag sen som gärna ville veta hur Robin gick från att vara smal till vältränad. Efter att ha pratat med Robin tänkte jag dela med mej av hur han gjorde. 


Kost:  I princip åt han allt och mycket till att börja med. Kanske inte det mest hälsosamma, visst slank det ner mycket pizza och skräpmat. Det viktigaste var att få i sig mycket protein och ett överskott av kalorier. Han åt protein till varje måltid.


När han gått upp tillräckligt mycket och byggt muskler var det dags att få bort överloppsfettet som kommit under denna tid av mycket kalorier. Nu var det dags att minska kaloriintaget (alltså inte äta lika mycket och lika energirik mat). Han åt inte heller lika mycket kolhydrater. Proteinet blev ännu viktigare för att bevara muskelmassa. Han slutade också med all skräpmat och godis. 


Träning:   Han började med att följa detta träningprogram, alltså Max-OT. Man måste registrera sig för att se programmet men det kostar inget. Detta följde han nästan till punkt och pricka de första 2 månaderna. Efter de första 2 månaderna (som gav mycket goda resultat), började han ändra programmet lite. Från Max-OTs strikta 6 reps i alla set började han variera och ta allt från 6 till 12 reps. Han fortsatte dock att ta ut sig till max i vissa set vilket var det viktiga i Max-OT programmet.Han tränade/tränar 5 dagar i veckan och delar upp muskelgrupperna så att alla muskler tränas en dag. 


T.ex 
Dag 1:  Bröst och mage
Dag 2: Rygg
Dag 3: Ben
Dag 4: Axlar och Traps
Dag 5: Vila
Dag 6: Armar
Dag 7: Vila


När det var dags att få bort lite överloppsfett började han lägga in cardiopass som t.ex promenader och intervallträning i sitt schema. Styrketräningen fortsatte han med som förut. 


Och såhär ser dagsformen ut: