onsdag 11 juli 2012

Hemmaträning för rumpa och lår

Hade tänkt skriva om hemmaträning för rumpa och lår eftersom en läsare gärna ville få lite tips om detta men så märkte jag att systeryster redan skrivit ett riktigt utförligt inlägg om detta. Så nu är jag fräck och kopierar detta rakt av.
Kika in på hennes blogg för mer träningstips:
rara-sara.blogspot.com 1. Utfall snett bakåt/utåt
Gör först ett vanligt knäböj och kom upp. Gå sedan ner igen och för ena foten snett bakåt utåt. Håll hela tiden tyngden på den främre fotens häl. Stig tillbaka och kom upp igen för att göra ett nytt knäböj. Gör varannan övning knäböj och varannan utfall. Upprepning : 3 x (10ggr/ben)

2. Utfall snett bakåt/inåt.
Stå med fötterna på en höftbredds avstånd. Gör ett utfall bakåt genom att föra foten bakåt/inåt och gå ner med knäet i golvet. Kom upp till utgångspositionen igen. Upprepningar: 3 x (10ggr/ben). Undvik denna övning om du har knäproblem

3. Sidohopp
Märk ut två punkter ca 2 meter från varandra. Hoppa sidohopp mellan dem och rör med handen i golvet alltid när du landar. Upprepningar: 3 x 20 hopp


4. Step up
Använd en stol eller bänk som är ungefär i knähöjd. Stig upp och ner på stolen. Tänk på att alltid försöka bromsa när du stiger ner för att få bästa effekt. Upprepningar: 3 x (10ggr/ben)

5. Utfall med stöd. 
Lyft upp bakre foten på en stol. Gå ner i ett utfall genom att böja ditt främre knä. Var uppmärksam om att knä alltid är i samma linje som tårna. Kom upp igen. Upprepning: 3 x (10ggr/ben)


6. Rumplyft
Lägg dig på rygg med fötterna på en höftbredds avstånd. Lyft rumpan och knip ihop skinkorna. Håll ca 5 sek. innan du sänker. Försök att trycka upp dig med hälarna för att få en större effekt på rumpan


7. Bakåtspark
Stå i fyrbensstånde och spänn magen så att ryggen hålls stabil. Lyft upp ena foten mot taket med hälen före. Pumpa 20ggr utan att lägga ner benet emellan. Upprepningar: 3 x (20ggr/ben)