lördag 5 juni 2010

Sminkskola 2: Concealer

En concealer ska täcka över det som inte din foundation täcker.

För att täcka finnar och röda områden:
Använd en concealer som är gulgrön eftersom detta täcker rött bra. Grön är nämligen rötts motsatsfärg och dessa "tar ut" varandra. Det finns en del produkter som är riktigt gröna men dessa kan lätt se onaturliga ut och ska isåfall läggas under din foundation för naturligast resultat. För att täcka en finne brukar concealers i fastare konsistens vara bäst eftersom den rinnigare varianten lätt glider runt och är svårt att få att hållas precis där du vill ha den. Make up Stores cover all red brukar jag använda och är mycket nöjd med den. Använd en liten pensel, ta en liten mängd concealer och applicera precis på det röda området du vill täcka.

För att täcka blått under ögonen:
Området under ögonen är tunnare och därför krävs en krämigare och tunnare produkt här. Om vi pratar om färger på detta område så är en concealer som går mera mot det orangea hållet den bästa för att täcka blått. Detta kräver dock att området faktist är blått. En del kan vara mera röda under ögonen och då är givetvis en gulgrön det bästa alternativet. Du som bara är lite mörk under ögonen men inte direkt blå kan prova om det ger bra täckning bara genom att lägga din foundation här. Ifall du lägger en foundation som är något ljusare än den du har i resten av ansiktet ljusar det lite upp ögonpartiet och du får ett klarare och mer piggare intryck.

Dessa concealer brukar vanligvis se ut såhär:


Viktigt att tänka på är att din concealer varken är för mörk eller för ljus. Då framhäver du bara det område som du egentligen vill täcka. Sträva till att den skall ha ungefär samma mörkhetsläge som din hudton eller snäppet ljusare.