måndag 7 juni 2010

Sminkskola 3: Puder

Pudret appliceras med en puderpuff eller puderborste och skall alltid läggas efter foundation och concealer. Pudret är till för att få en matt yta och för att din grund skall hållas längre.

- Ett puder används inte för att täcka över nånting (det har du concealer och foundation till), därför behövs inget tjockt lager

- Det är svårt att veta exakt vilken färg man skall ha. Om du sminkat dej färdigt och märker att ditt ansikte har fel färg jämfört med resten av kroppen och det ser onaturligt ut behöver det inte vara din foundation det är fel på. Det kan vara pudret som inte passar din hudton. Det enklaste och bästa är att köpa ett "genomskinligt" puder som bara mattar ner men inte direkt ger någon färg. På dessa brukar det stå transparent.

- Om du vill se lite mer solbränd ut kan du använda ett puder som är några steg mörkare än din egen hudton och borsta på efter smak och tycke efter att du lagt ditt transparenta puder. Det är nästan bättre med ett mörkare puder än ett solpuder eftersom solpuder ofta är riktigt mörka och en del har glitterkorn i sig som inte ser så bra ut om man vill lägga det lite lätt över hela ansiktet. Solpuder passar dock bra om du redan är brun.

- För att hållas matt längre använder du en puderpuff (heter de så?) och "trycker" in pudret i ansiktet. Sedan tar du din puderborste och borstar bort överflöd. Ha med dig pudret under dagen och om du börjar glänsa använder du puderborste och borstar lätt på lite puder.

Transparent puder från Rimmel