torsdag 22 juli 2010

Att färga fransarna och brynen


På sommaren kan det vara skönt att slippa använda maskara och annan smink. Därför är det många som väljer att färga sina ögonfransar och ögonbryn för att ändå se lite fräschare ut. En brun hud, svarta ögonfransar och plockade och färgade bryn är allt som behövs under sommaren.

Hur går det till?
En skyddande kräm läggs under ögonen och sedan skyddande papperslappar tätt intill nedre fransraden så att inte färg skall fastna på huden under ögonen. Kunden blundar och den önskade färgen appliceras på fransarna. Detta skall vara på ungefär 15 minuter innan det tvättas av.

När brynen färgas penslas färgen på brynen. Hur länge färgen skall vara på beror på hur mörka bryn man vill ha.

Vilken färg ska man ha?
Vill man ha riktigt mörka fransar med lite "maskara-effekt" är blåsvart en jätte bra färg. Den ser inte blå ut efter appliceringen utan det blir en mörk djupsvart färg.
Till ögonbrynen kan man ha allt från ljusbrun, brungrått och brunsvart. Allt beroende på vilken färg som önskas.

Det är bra att titta lite på hårfärgen. Till ett blont hår kanske en ljusbrun eller en ljusare gråbrun färg är bäst medan en person med svart hår kan ha mörkare bryn.

Tar det ont?
Vanligtvis tar det inte alls ont men kan kännas lite obehagligt att ha ögonen stängda så länge. Ifall man har svårt att slappna av och kanske blinkar lite med ögonen kan det svida lite om det kommer färg i ögonen men då är det bara att tvätta av det direkt.

Hur länge håller det?
Lite olika på från person till person. Beror mycket på om man vistas mycket i solen, simmar osv. En del säger det håller 7 veckor medan det för andra håller 4 veckor. Men några veckor ska det nog hålla. Färgen kommer förstås att blekna vartefter.

vad kostar det?
På Skönhetspunkten tar vi 8 € för brynfärgning + plockning, 15 € för fransfärgning och 20 € för färgning av både fransar och bryn.