torsdag 1 juli 2010

Himlens hjärta


Har tittat på ganska många svenska filmer på sistone. Nu ikväll blev det "himlens hjärta". Den skildrar två pars liv vars äktenskap på ytan verkar lyckligt men som snart kantas av otrohet och skilsmässa.

"Två gifta par som båda snart kan fira tjugoårsjubileum, Lars (Mikael Persbrandt) och Susanna (Lena Endre), och Ulf (Jakob Eklund) och Ann (Maria Lundqvist). Över en middag berättar Lars om en kollega som lämnat fru och barn för en yngre kvinna. Det väcker starka känslor kring bordet, och oenigheter kring otrohet. Några menar att otrohet aldrig kan accepteras, och andra att det är en risk man tar i ett förhållande. Men runt bordet har två av de en gemensam hemlighet, som för smärta med sig"
(Plockat från en recension av Ville Gideon Sörman)

Kanske inte låter som världens intressantaste film men den var verkligen speciell. Skådespelarna gör så otroligt bra ifrån sig och allt känns så äkta. Att jag t.o.m kan säga att filmen är bra när det endast visas sammanlagt 4 personen genom hela filmen och allt filmas inomhus (oftast sittandes vid ett matbord) säger väl en del om personregin och skådespeleriet.