onsdag 30 mars 2011

Sotade ögonTips för att få en snygg sotning:
1. Lägg en ljus puderögonskugga som bas från ögonlocket upp till ögonbrynen. Ifall du vill ha en intensiv och mörk sotning kan du grunda med en cremeögonskugga så att de mörkare puderskuggorna fastnar bättre sen. Dock större risk att det blir ojämnt då ifall man är ovan.


2. Med en svamp lägger du puder i tjockt lager under ögonen. Detta för att inte de mörka färgerna du jobbar med skall falla ner under ögonen och förstöra resten av din make up. Ett smart tips om du vill ha en "kattögonform" på din sotning är att lägga svampen med puder från yttre ögonvrån till ögonbrynet så du ser vilken form du sen ska skugga i och så att du får båda ögonen  likadana. Se bilden:


3. Dra med en svart kajal en tjock linje på övre fransraden. Sudda den sen uppåt på ögonlocket med en pensel eller tops så att det inte syns exakt var kajallinjen går och så att ögonlocket får lite färg från kajalen. Längst in mot fransarna ska det dock vara riktigt kolsvart.


4. Lägg en svart, mörkbrun, mörkgrå (eller annan mörk färg som du vill sota med) på ögonlocket med början vid yttre ögonvrån. Om du har ögon som är ganska tätt ihop eller bara vill ha lite mer nyansskillnader kan du låta den mörka färgen bli ljusare mot inre ögonvrån.  Lägg mycket med skugga just vid globlinjen (= vecket där ögonlocket slutar). Använd mera "duttande" rörelser än att pensla av och an, då fastnar färger där du vill ha den.


5.  Utan att ta mera färg på penseln, börja sudda skugga i globlinjen uppåt och utåt. Efter att du suddat och märker att du behöver mera skugga så ta lite åt gången. Bättre att fylla på om det är för lite än att bli tvungen att tvätta av om det blir för mycket. Ifall du vill ha en skarpare sotning behöver du inte bry dej om att sudda kanterna så mycket medan du som vill ha en mjukare sotning suddar alla kanter noga så att färgen blir ljusare och ljusare ju högre mot brynet du kommer. Lägg också under ögat men fokusera mest på yttre sidan.


6. Använd kajal innanför nedre och övre fransraden. Om du vill ha en mera kattögonform kan du dra med kajal lite neråt i inre ögonvrån. Du kan också välja att lämna inre ögonvrån ljusare och lägga med en ljus skimmrande ögonskugga just här och på inre delen av ögonlocket. På med maskara och borsta bort pudret du haft under ögonen och du är klar!