måndag 19 december 2011

"Fortsätt lära dig leva så länge du lever"

Så sa den romerska filosofen Seneca och visst stämmer det.  
Det finns två viktiga faktorer som bestämmer var du är om fem år - vilka personer du umgås med och vilka böcker du läser. Detta inlägg kommer att handla om det sistnämnda.

Gå aldrig någonstans utan att ha en bok med dig. Medan andra klagar när de köar eller suckar över att bussresan är lång kommer du istället att ge näring till själen, få ideer och inspiration och förbättra ditt liv. Plötsligt får du svar på frågor du funderat på, får en idé som leder till framgång eller får en "aha-upplevelse" och kommer loss från negativa tankar.

Ta vara på möjligheten att lära dig något av Aristoteles, Emerson, Seneca, Ghandi, Thoreau, Dorothea Brande och känn gemenskap med dessa kreativa, intelligenta och inspirerande människor. Eller hitta andra inspirerande böcker som tilltalar dig och hjälper dig utvecklas inom det område du är intresserad av - vare det sig är historia, mode eller fotboll. Själv älskar jag alla böcker av Robin Sharma. Han får mig verkligen att vilja ta vara på livet, utvecklas mentalt och bli en bättre människa. Hans böcker varvas med böcker  om skönhet, hudvård, stil och make up. Välj de böcker som intresserar dig, skrivna av de personer du ser upp till.

"Har du inte läst något idag, har du inte verkligen levt idag. Och om du kan läsa men inte gör det, är du i samma situation som en människa som aldrig fått lära sig läsa, fast hon verkligen skulle vilja kunna det. "
Robin Sharma