måndag 19 december 2011

Syntetiskt Schampo

Det känns rent och fräscht efteråt men tar också bort hårets naturliga oljor. Ofta används Sodium laureth sulfate eller sodium lauryl sulfate vilket kan irritera huden. Ofta görs en process där biprodukten (som inte syns på innehållet) 1,4-dioxane produceras som är ett carcinogent ämne (=kan påskynda eller framkalla cancer). Finns också andra skadliga carcinogena ämnen i schampo.

När du byter ut ditt vanliga schampo mot ett naturligt alternativ kommer du att märka att de inte löddrar på samma sätt som du är van med. Det betyder inte att håret inte blir rent utan bara att det inte innehåller kemiskt löddrande ämnen. Håret blir mjukt, glansigt och du slipper torr och irriterad hårbotten. Speciellt bra är det för de som lider av psoriasis och eksem

Jag tycker inte att man behöver bli rädd och sluta använda allt vad kemiska produkter heter. Men det är bra att man är medveten om vad saker och ting innehåller. Kanske räcker det med att tvätta håret var tredje dag istället för varje dag osv. Jag tror vi skulle må mycket bättre om vi inte ständigt rubbade kroppens egna renings- och återfuktningssystem. Har du ett hår som ofta blir fett och smutsigt, försök vänja det vid att tvättas mera sällan så kommer det inte kännas smutsigt lika fort.


 Naturligare alternativ:

RS_proteinschampo


Rosenseriens Proteinschampo
Innehåll: Guarkärnmjöl, palmkernel, tvättsubstans (från kokos), vegetabilisk pärlglans, vegetabiliskt glycerol, havssalt, fruktsyra, pro Vitamin B5, växtlecitin, jojobaolja, rosenessens


Eftersom Rosenserien är det jag använder själv och använder i salongen blir det mest Rosenseriens produkter som jag berättar om. Det är dem jag vet mest om och vet med säkerhet att de håller vad dem lovar. Om nån annan har provat nåt annat naturligt alternativ så berätta gärna :)