torsdag 1 november 2012

Vitaminer för hår, hud & naglar

Fråga: Har du koll på något kosttillskott som är bra för hår, hud och naglar som faktiskt fungerar? :) Känner att det skulle vara bra med en extra boost för huden även inifrån nu när vintern är på kommande.

Svar: Ifall man har naglar som skivar sig, livlöst hår eller annars bara vill ge en extra boost till hår, hud och naglar kan det vara en god idé att tillföra kroppen de byggnadsmaterial som hår, hud och naglar behöver för att bli starka och friskaBiotiini Strong:

Biotin, som är ett B-vitamin, ingår i basen för hud, hår och naglar. Att tillföra denna bidrar till klarare hud, starkare hår och starkare naglar. Brist på B-vitamin kan ge eksem, torr hud, risigt hår och naglar som spricker. 

Biotiini Strong innehåller också zink som är en viktig mineral för kroppen och hälsan. Zink är viktig för celltillväxten, reparationen av cellerna och skyddar huden mot fria syreradikaler (som annars bl.a gör så att huden åldras snabbare). Zink kan också hjälpa till att förbättra akne.  Olika hudåkommor, problem med sårläkning och försämrat smaksinne kan vara tecken på zinkbrist.

Methione stärker sköra naglar och skadat hår.

Innehåll per tablett:
  • Biotin 5 mg
  • Zinc 15 mg
  • Methione 40 mg
 
Priorin:
Priorin har utvecklats för kvinnor som lider av tillfälligt håravfall eller har plötsligt fått tunnt och glanslöst hår.

Såhär står det om denna:
"PRIORIN ger naturligt tillbaka den normala hårväxten utan biverkningar. Effekten är dokumenterad. PRIORIN innehåller de vitaminer och mineraler som behövs för att vitalisera hårrötterna och öka blodcirkulationen. Man får fler hårstrån i den anagena fasen (tillväxtfasen).
Huvudbeståndsdel är ett speciellt hirsextrakt. Det glutenfria sädesslaget hirs är mycket rikt på miliacin samt vitaminerna B1, B2, A och C. Dessutom innehåller det kalcium, kalium, magnesium, kisel, natrium, fluor och järn. PRIORIN aktiverar mikrocirkulationen. Tillför näringsämnen och mineraler direkt till hårroten inifrån.

Ger ett friskt och starkt hår. Håret kan behöva extra näring av många orsaker och under olika perioder i en kvinnas liv, t.ex. längre eller oavbrutna stressiga perioder, långvarig ensidig kost, hormonella förändringar vid graviditet, amning och under klimakteriet samt vid årstidsskiftningar. PRIORIN är en lätt och
diskret produkt att använda."


Dosering:
Vid större behov av att stimulera hårväxten: 2 kapslar på morgonen och 1 kapsel på kvällen de tre första månaderna. Därefter 1 kapsel dagligen. Sväljs hel med vätska.

Vid lindrigare behov av att stimulera hårväxten: 1 kapsel dagligen. Sväljs hel med vätska.
Med alla kosttillskott för hår, hud och naglar är det viktigt att tänka på att man verkligen behöver använda dessa flera månader innan det syns resultat. Det kommer inte att påverka naglarna och håret som redan växt ut före du börjat använda tillskotten utan det är det nya håret och naglarna som växer ut som kommer att påverkas. Slitna hårtoppar kommer det alltså inte kunna göra något åt på några veckor men ha tålamod så syns resultaten längre fram.

Dessa två hittas bl.a på Vasa Centralapotek ifall du bor i Vasa. Kanske kan finnas på andra apotek också.