onsdag 2 januari 2013

Snygga armar

Fick en fråga hur man får snygga smala armar och blir av med gäddhäng. Som säkert sagts några gånger tidigare så går det inte att punktförbränna fett, du blir alltså inte av med fettet på armarna genom att träna armarna. Jag tycker ändå att man kan utöva styrketräning för armarna för att få fina konturer och former.


STYRKETRÄNING:
 Träna upp biceps, triceps och axlar för att få snygg form på armarna. 

Många tjejer verkar vara rädda för styrketräning och tror de blir stora och biffiga av det. Jag har själv styrketränat flitigt i ungefär 5 år och visst, när jag spänner armarna så syns en del muskler:

Men hur ofta går man omkring och spänner bicepsen på detta vis? Nej precis.
 När armarna är avslappnade ser det ut såhär:Inget som jag anser är för mycket muskler iallafall.  Så var inte rädd för styrketräning. Som Sid Knutsson skriver på sin blogg "För med lite logik förstår vi alla sanningen att man inte blir inte Arnold utav misstag. Speciellt inte av att man lyfter lite silverhantlar och detta faktum är sant oavsett hur många som tror motsatsen. Det hela faller sig lika befängt som att man skulle av misstag bli Ronaldo, få hans fotbollsegenskaper eller karataristiska frisyr av att köpa samma fotbollsskor."


Sid Knutsson skriver också: "Den absoluta majoriteten av tjejer som gymmar kommer snarare att bli mindre eftersom muskler har högre densitet och därför tar mindre plats än fett. Forskning har visat att en kvinna kan lägga på sig 30% ren muskelmassa och fortfarande se smalare ut, må bättre och vara fastare än innan. En tjej som lägger på sig 30% muskler blir alltså mer vacker och feminin snarare än stor och klumpig."


Så kör igång med styrketräning! Här är några bra övningar: 
1104-lying-tri-extension.jpg1104-reversefly.jpg
1104-biceps-curl.jpg


Sara gjorde för en tid sedan ett bra inlägg om just arm-träning, klicka in er här för mer övningar:

Här skrev jag också ett inlägg om bra övningar för armarna:
                                             

FÅ BORT ÖVERLOPPSFETTET:
 För att få bort lite överloppsfett på armarna är nästan enda sättet att hålla igen med kalorierna eller lägga in mer träning för att ligga på underskott. För att bygga muskler är det tvärtom - du behöver lite extra kalorier än vad du gör av med för att kunna bygga muskler.  Eftersom det inte går att både bygga muskler och minska mycket fett på samma gång skulle jag börja med att äta ordentligt (speciellt mycket protein) och styrketräna för att först bygga upp snygga muskler. Efter en tid när du sen vill minska på överloppsfettet så håller du igen med kalorierna. Du kan byta ut en del av pastan/riset mot sallad, äta mindre portioner, skippa sötsaker och onyttigheter och lägga in mer konditionsträning och promenader. Forsätt dock att äta mycket protein! I takt med att fettet minskar kommer konturerna av musklerna du byggt upp synas. Vilket åtminstone jag tycker är snyggt!

OM HUDEN ÄR SLAPP:
När vi åldras tappar huden sin elasticitet. Om du är över 40 eller överviktig är det speciellt viktigt att träna i stödjande kläder, så kallade kompressionsplagg. Att underarmar, bröst och mage skumpar och hoppar när du springer gör huden slappare. Att ha stödjande kläder hjälper att hålla allt på plats - en åtsittande tröja, en bra sportbh och kompressionsbyxor kan vara bra att investera i.
Detta kanske inte behövs om du styrketränar men de dagar det är mera aerobisk träning på schemat kan du tänka på detta.

FASTARE AV LPG:
Visst finns det också behandlingar som hjälper till, t.ex LPG.Såhär står det om LPG:  
"Två motoriserade rullar som arbetar ihop med ett undertryck, i en lufttät kammare, skapar en våg som viker upp/slätar ut huden. Vågen rullas framåt och bakåt av det motoriserade behandlingshuvudet (djup bindvävsmassage). Beroende på vilket program man väljer på maskinen kan man få konstant eller rytmisk aspiration som också regleras i styrka efter hudtyp och tjocklek. Man ställer också in olika fart på rullarna och på så sätt uppnås olika intensitet och rörelser i huden. 

På detta sätt öppnas blod- och lymfkärl upp i hud och underhudsfettet. Cirkulationen kommer igång rejält och på så sätt minskar man eventuella vätskeansamlingar som kan finnas här. Slaggprodukter och gifter dräneras ut och försvinner. Behandlingen påverkar också fettcellerna att komma i lipolys, vilket betyder att de släpper ifrån sig lagrad energi. På detta sätt minskas fettcellerna i omfång och fettdepåerna krymper. Detta främjar en fortsatt bättre cirkulation och ett långvarit resultat.
Collagen och Elastin i huden påverkas också positivt och detta leder till en smidigare och fastare hud."
SKÖT OM HUDEN
Det finns krämer som sägs göra kroppen fastare och ta bort celluliter. Även om jag inte tror att dessa har någon annan effekt alls än att ge huden fukt och näring är det ändå bra att smörja in sig för att ge huden en vacker lyster och ett hälsosammare utseende. Bara det gör att armarna ser bättre ut. Att fuska fram en färg med brun-utan-sol gör också att armarna ser slankare och fastare ut.