fredag 22 mars 2013

Ni som firar Pampas-veckan

Denna vecka är det festligheter i Vasa, nämligen Pampasveckan där studerande är ute och firar (= dricker stora mängder alkohol under flertalet dagar). Inte nog med att jag tänker ha en lugn, skön, avkopplande helg och klappa mej på axeln för att jag inte dricker alkohol - Jag tänker dessutom påminna er aktiva gymtränare som är ute i svängarna dessa dagar om den bittra sanningen:

Efter att vi druckit alkohol är kroppen upptagen med att bryta ner det gift som vi tillfört kroppen. Det gör att förbränningen av viktiga näringsämnen går långsammare och musklerna återhämtas sämre. När kroppen är i full gång med att bryta ner alkoholen så bränner kroppen väldigt lite fett, vilket hämmar viktnedgången vilket är synd om det är det du är ute efter. Alkohol frigör kortisol i kroppen vilket skapar en obalans som hämmar proteinsyntesen vilket som du säkert kan gissa inte är bra om du vill bygga muskler.  Det tar flera dygn innan levern har återhämtat sig efter en ordentlig fylla.

Och NEJ, du tränar INTE på söndag! Vila några dagar och låt kroppen ta hand om giftet du tillfört under dessa dagar först.

Sådärja, nu ska jag sluta vara en party pooper och återgå till att klappa mej själv på axeln och dricka Celsius.  Skål alla pampasfirare, festa lugnt!