Psyllium från märket Finax hittade jag på Prisma i Vasa men det finns säkert på alla större butiker. Hälsokostbutiker säljer säkert också det men där brukar priset i allmänhet vara dyrare
Såhär står det om psyllium ifall någon undrar vad det är:
"Psyllium är en glutenfri produkt som kommer från den indiska växten Psyllium Plantago.
Psyllium är mycket rikt på fiber och har varken smak eller lukt. Med Finax Psyllium får den glutenfria degen i princip samma egenskaper som vanlig deg, dvs. den blir knåd- och kavelbar. Det höga fiberinnehållet gör att du enkelt ökar fibernivån i dina bröd, men det gör också att brödet blir mycket saftigare, mindre smuligt och dessutom får längre hållbarhet."
Ekologiskt socker är jag inte så insatt i men sockerbetorna ska då vara odlade utan kemiska bekämpningsmedel så på det viset är det säkert lite hälsosammare. Men hälsosammare i fråga om kalorier är det nog inte.