söndag 30 september 2012

Favorit i repris: Skugga, rouge och highlight


När du lagt foundation, concealer och puder har du lagt grunden. Vi kan jämföra det med ett vitt papper som en konstnär skall börja måla på. Före färger och skuggor målas på plats ser pappret bara platt ut. Samma sak gäller ditt ansikte. Du har nu jämnat ut hudtonen och allt är i princip samma färg = ditt ansikte ser plattare ut och det är nu du ska lyfta fram det du vill framhäva och få liv och form på ansiktet.Skugga kan du göra med ett mörkare puder eller en mörkare foundation. Om du väljer det senare så ska du göra det före du lägger puder. Mörkt förminskar, drar inåt och döljer. Har du t.ex en stor panna så lägg ditt mörkare puder (med en rouge eller puderborste) på pannan längs hårfästet. Vill du markera dina kindben, lägg pudret under kindbenen. Kanske du vill dölja en dubbelhaka? Skugga under haka på det område du vill dölja.
Skugga UNDER kindbenen


Rouget ska gärna vara i den färg som du får naturligt på kinderna efter en löprunda eller när du rodnar. Rouget skall ge färg åt ditt ansikte och göra så du ser fräsch och rosig ut. Du ska alltså inte använda det till att försöka göra ansiktet smalare genom att lägga det under kindbenen. Som sagt tidigare så har du ju skuggan till detta!


Lägg rouge PÅ kindbenen

Le och se var du får din runda "äppelkinder" och lägg rouget här. Du kan välja att bara lägga den lite lätt endast här på kindens rundaste ställe eller så lägger du den också lite lätt längs med kindbenen. ( kindbenen, inte under!). Viktigt är att du inte tar för mycket. Doppa borsten i rouget och dra av den lite mot handryggen före du applicerar den. Det är svårt att få bort om du råkat lägga för mycket. Lägg istället lite åt gången och fyll på vartefter. Använd en stor rougeborste och var lätt på hand och tona ut den ordentligt. Det skall inte synas exakt var rouget börjar och slutar.

Tänk på att vara i dagsljus när du lägger rouget. Ta t.ex en spegel och ställ dig vid fönstret. Det är så lätt hänt att du lägger alldeles för mycket när du står under en lampa med varmare ljus än dagsljus. Du vill ju inte gå ut och sen upptäcka att du gått omkring med två röda bollar på kinderna.

En viktig sak är att inte gå för långt in mot näsan med rouget. Pröva att lägga två fingrar bredvid näsan. Längre in än så ska du inte gå med rouget.

Highlight är ett ljust puder, en ljusare foundation eller en skimrig skugga. Denna lägger du på ställen du vill framhäva. T.ex under ögonbrynet för att ge ett ögonlyft. Om vi fortsätter att koncentrera oss mest på kinderna så passar det bra att lägga highlighten ovanför rouget
Lägg highlight just OVANFÖR kindbenen