måndag 24 september 2012

Raw food proteinpulver

Även om det är bra att få i sig protein så finns det tyvärr en del ämnen i vanliga proteinpulver som kanske inte är så hälsosamma t.ex sötningmedel, färgämnen och andra kemikalier. Därför är jag mycket glad att ha fått möjlighet att prova på detta proteinpulver från märket Sun Warrior från clearlife.Sun Warrior Raw Risprotein 

Sunwarriors risprotein är ett rått, vegan proteinpulver som är lättsmält för både vuxna och barn.
Det är helt perfekt för dig som vill komplettera ditt proteinintag eller tränar mycket , med ett lättsmält, välsmakande och för kroppen biotillgängligt protein. Sunwarrior blandar sig med lätthet med vätska och blir ej gryning. Även barn tycker om att dricka smoothies med Sunwarrior.

Sunwarrior innehåller 83% rent protein, är oupphettat och oraffinerat, och innehåller 9 essentiella aminosyror och andra icke-essentiella aminosyror i en perfekt balanserad aminosyraprofil.
Sunwarrior Protein består av groddat brunt ris, för att skapa en helt allergivänligt proteinpulver.
Det tillverkas på enzymatisk väg, helt utan kemikalier, för att ta bort stärkelsen och få en koncentrerad produkt som dessutom är full med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Sunwarrior har också visat sig förbättra upptaget av vitaminer och mineraler i kroppen.

Ingredienser: Ingredienser: Raw groddat fullkorns brunt ris protein, Vanilj, Pektin från äpple (naturligt förtjockningsmedel), xantangummi (naturlig stabiliserare) och Stevia. Inget annat! Glutenfri, Sojafri, Äggfri, Sockerfri.

Dosering: 1-2 skopor (1 skopa=21gram) pulver per dag, i valfri vätska, tex vatten, rismjölk, havremjölk eller i din smoothie med frukt eller bär.
16 g protein i varje portion, ca 23 portioner i varje påse.

Har ej gått att ekocertifiera då man ej kan garantera att det inte smugit sig ner oekologiska riskorn i processen, men det ris man använder är odlat utan kemikalier.
Så tyckte jag: Först provade jag att blanda bara vatten i en shaker. Smaken var bra, det enda negativa att det lämnade lite grynigt/pulvrigt. Nästa gång provade jag att blanda i yoghurt och då var det hur bra som helst. Denna blandar jag också i gröten, kvargen, smoothien... ja alla möjliga mellanmål för att få detdär lilla extra proteinet. Ett stort pluss för att det känns bra att veta att man inte får i sig konstgjorda sötningsmedel och andra konstigheter som vi inte vet hur kroppen kommer reagera på i längden.
Erbjudande för er: 
Slå alltså in camillamillas som rabattkod och få -10% på första ordern på clearlife.se
image-resizerLitegrann nyfiken är jag också på deras 100% ekologiska schampo och deras råa choklad