måndag 17 juni 2013

Receptet


Kladdkakan med kokos och banan:

1 banan
1/4 avokado (för att få mer kladdig konsistens)
25 g Manninens chokladproteinpudding
10 g Whey 80 i smaken Cookies & Cream
1/2 dl kokosflingor

Mosa banan och avokado noga. Blanda Manninens proteinpudding och Whey 80 med lite vatten i en kopp så det blir en krämig pudding. Häll denna i banan/avokado-smeten. Blanda i kokosen.

Tips: Ha gärna i någon tsk kakao för fylligare chokladsmak. Om du vill lyxa till det kan du blanda i bitar av mörk choklad, nötter eller något annat gott i.

Smörj en liten form med kokosfett och lägg i lite kokosflingor som får fastna på bakformens kanter innan kaksmeten hälls i. Jag hade kaksmeten att stå en timme i kylskåp innan jag la kakan i ugnen, vet inte om det påverkar resultatet men resultatet blev superbra!

Låt kakan vara in i ugnen snabbt för att kladdigheten ska bevaras. Jag hade 10-15 minuter på 200 grader.


Kakan som den är:Limeglass och vaniljglass:
2 äggvitor
10 g Whey 80 i Lime & Yoghurt-smak
10 g Manninens proteinpudding i vaniljsmak
Sötningsflorsocker efter smak

Vispa äggvitorna hårt med lite sötningsflorsocker (sötningsflorsockret kanske kan uteslutas med tanke på att proteinpulvrena också är sötade). Blanda hälften av äggfluffet i en liten skål med Whey 80 i Lime & Yoghurt-smak och i en annan skål med vaniljpuddingsmaken. Lägg i frysen. 1-2 timmar borde räcka.

När kakan var klar la jag glassen ovanpå, ringlade över Walden Farms chokladsås (näst intill kalorifri) och strödde över jordgubbar. Såååå gott!

Kladdig god kaka med smältande glass, jordgubbar och chokladsås ovanpå på gång att bli uppäten: