måndag 22 september 2014

Tävling i Jyväskylä


Innan tävlingen i Jyväskylä kan jag erkänna att motivationen inte var på topp. Formen kändes inte så bra som jag skulle ha velat och jag hade mycket på jobbet och helgerna var fullbokade så stressade rätt så mycket. Några gånger funderade jag om jag skulle skippa hela tävlingen men jag bet ihop och gjorde mitt bästa och är glad att jag valde att vara med ändå för vilken grym motivation jag fick efteråt! Tror jag aldrig varit så taggad som jag är nu!

På fredagen tog Sara, jag, Heidi, Robin och Robert vårt pick och pack och körde iväg till Jyväskylä. Hotellet bodde vi på förra året också så vi kände igen oss och var supernöjda med våra rum. Efter att vi vilat en liten stund gick vi till invägning/inmätningen. Där var kön rätt lång så det blev ca en timmes väntande men det var ändå trevligt och vi såg många bekanta ansikten att prata med.

Som jag redan visste placerades jag i -170cm. Min bikini blev godkänd och skorna också godkända denna gång men de poängterade att nästa år får jag inte längre ha platå fram på skorna!

På kvällen målades några lager färg och John Råholm kom och filmade till dokumentärfilmen när Robert fick sin färg målad. För de som inte är van med fitnesstävlingar måste det se ganska konstigt ut när man springer omkring utan kläder medan någon målar hela kroppen med målarpensel och brun färg.

 När min fina syster Sara snällt hade målat på färgen och John och Robert gått till sina rum skålade Sara och jag med varsitt glas vitt vin innan vi somnade gott.

Sminket på plats


Klockan 5:00 vaknar både Sara och jag och vi tror att klockan åtminstone är runt 8 på morgonen så Sara säger med glad stämma "god morgon Camilla, hur känns det?" och vi pratar en stund. Kollar på klockan och inser att det var lite väl tidigt på morgonen  att vakna men vi var pigga och hade inte lust att sova längre. Jag duschade av mej överloppsfärgen och Sara tog på sig springkläder och stack ut på en morgoncardio.

Robert som skulle tävla redan 9:00 kom till vårat rum och Sara och jag snyggade till honom innan vi gick på frukost tillsammans med resten av gänget. Jag drack bara en kaffekopp eftersom jag hade färdigt lagat min mat. Sen kom den eviga långa väntan när hela familjen var och såg på Roberts tävling och jag var ensam på hotellet och gjorde mej i ordning. Jag skulle vara på plats först 16.00 så det blev en lång dag.

Robert var jätteduktig och med en femte plats kvalade han in sig till finska mästerskapen!


Fortfarande kändes formen inte hundra men jag lade upp ett mål för mej själv att denna gång fokusera på att ta det LUGNT och vara avslappnad på scen och så fick det gå som det går. Förra tävlingen skakade hela kroppen under poseringarna eftersom jag ansträngde mej så mycket för att få perfekta poseringar så denna gång ville jag hellre försöka slappna av och njuta.

Feelisen var bra och som jag redan sagt vann jag tävlingen! Även om jag vann märker jag på bilderna att jag (precis som jag trodde) inte var i toppform och att poseringarna inte var de bästa men jag var nöjd över att jag klarade att hålla mej så pass lugn och utan att börja skaka i musklerna.

Målet inför nästa tävling är nu att hålla det lugn jag hade i Jyväskylä men med de poseringar jag gjorde på Fitness Classic och med en bättre fysik! Eftersom jag vann tävlingen kvalade jag in till Nicole Wilkins Championships på lördag om 3 veckor och söndagen dagen efter tävlar jag i finska mästerskapen. Är SÅ motiverad och formen känns redan idag 100 gånger bättre än i Jyväskylä.


Det första jag åt efter tävlingen ser ni på bilden ovan! Sara hade bakat en fantastisk kladdkaka även denna gång och den innehöll alla möjliga godsaker man kan tänka sig!!

Nu är det nya tag och ser fram emot vart dessa 3 veckor tar mej, ska ge järnet! Denna gång tävlar alla mina trillinsyskon (Sara och Robert) också så det ska bli grymt kul!