lördag 31 mars 2012

Röda läppar steg-för-steg

Röda läppar är alltid svåra att få till eftersom linjerna måste vara näst intill perfekta för att det ska se bra ut. Man måste också få läpparna att se jämna ut så att det inte ser ut som att man skulle ha sneda läppar. Och även om många har lite osymmetriska läppar så gäller det att med hjälp av läppennan måla så de ser symmetriska ut. Här har du också chansen att fylla ut lite om du har väldigt små läppar. Det finns säkert hur många sätt som helst att göra läpparna på men detta är hur jag gjorde:


 1. Täck läpparna med foundation. Detta för att jämna ut läpplinjerna så att du har lättare att korrigera ifall dina naturliga läppar har lite ojämn form. 


 2 .Börja med en läppenna som är ganska ljus, ungefär som din naturliga läppfärg. Att börja genast med en illröd läppenna är svårt och ofta blir linjerna ojämna. Det är bättre att få en bra grund med en lite ljusare läppenna först. Denna är lättare att sudda ut ifall det blir fel. Ta då bara bort med en bomullspinne och lägg sen på med foundation igen. Jag brukar gå från mungiporna och till mitten men det viktigaste är att du gör samma på båda sidorna. Börjar du från amorbågen och går neråt till mungipan på vänster sida, gör samma på höger. Gå inte från mungipa till amorbågen och sen neråt till andra mungipan, då är risken stor att sidorna blir olika.

 3. Fyll i hela läpparna lätt med läppennan. Jag brukar alltid fylla i läpparna med läppenna för att läpplinjerna ska vara samma färg som resten av läpparna. Är lite allergisk mot att ha en mörk läppkontur runt läpparna och ingen färg på själva läppen. (Vilket blir resultatet om du bara fyller i läpparna med läppstift och sen äter eller tar några drinkar och läppstiftet försvinner medan läppennan sitter som berget)

4. Nu tar du den röda läppennan och börjar fylla i på samma sätt som tidigare. Det gäller att vara säker på hand. Om du vill kan du rita lite åt gången med små, små streck. Nu när du har en tidigare grund till konturen är det lite lättare att veta exakt var du ska rita. Kom ännu ihåg att alltid rita läpparna på samma sätt på vänster och höger sida. Antingen går du från mungiporna till mitten (som jag brukar föredra) eller så går du från mitten och ut till mungiporna. Var mycket noga med amorbågen så att den blir symmetrisk och fin. När du fått en fin kontur, var inte rädd för att göra den lite skarpare. 


 5. Fyll nu i hela läppen med den röda pennan. Ibland när man stirrar sig blind på samma sak en längre tid ser man inte små fel. Det kan vara bra att fixa till ögon-makeupen lite eller göra något annat emellanåt och sen gå tillbaka och titta på läpparna. Ser de jämna och symmetriska ut eller behöver du fylla i linjen på något ställe? Kom också ihåg att gå enda in i mungiporna. Öppna munnen litegrann så blir det lättare.


6. Ta nu ett rött läppstift och/eller ett rött eller genomskinligt läppglans. Om du vill använda både och börjar du förstås med läppstiftet. Använd gärna en pensel för att få det perfekt applicerat. Ifall du vill ha mer matta röda läppar så är du klar efter att läppstiftet är applicerat. Annars lägger du på ett läppglans också. 


Slutresultatet!

Till röda läppar tycker jag att man inte behöver snåla på rouget, det ger en fin balans till läpparna ifall kinderna är lite friskt rosiga också. Ögonen får vara väl markerade med svart kajal/eyeliner men jag föredrar en naturligare ögonskugga med inte alltför mycket färg så läpparna får stå i fokus.