tisdag 28 september 2010

Täcka mörka ringar under ögonen

Om du endast har 30 sekunder på dig att göra dig klar på morgonen, lägg denna tid på concealer under ögonen (om du inte helt saknar mörka ringar där förstås). Detta får dig genast att se piggare ut.

Val av concealer: Den som du lägger under ögonen skall vara mjuk, krämig, gultonad och lätt att jämna ut. Välj inte för ljus concealer utan ta en som bara är ett steg ljusare än din hudton.

Håll dig borta från: vitfärgad, rosa, torr eller alltför flottig concealer.

Gör såhär:
1. Börja med ögoncreme så att under-ögon partiet är mjukt och återfuktat

2. Använd en concealerpensel eller ett finger för att applicera concealer i ett tunt lager och jämna ut noga. Kom ihåg att lägga enda upp till fransraden och vid inre ögonvrån. Fokusera inte bara på det ställe där det är mörkt utan täck även röda områden. Använd lite mer än du tror du behöver och sudda ut noga.

3. Använd ett finger för att lätt klappa in concealern

4. Ser du ännu mörka ringar? Applicera ännu ett lager där det behövs.

5. När du är nöjd, applicera din foundation på resten av ansiktet och pudra sen med ett ljust, lite gultonat puder över concealern och på ögonlocken. Pudret gör så att concealern håller sig på plats längre och hjälper också till att ytterligare jämna ut hudtonen runt ögonen. På ögonlocken ska du inte lägga någon concealer eftersom det ofta lägger sig i vecken där.