tisdag 24 april 2012

Korrigerande ögonsmink


Idealet sägs vara att ha samma avstånd mellan ögonen som ett öga. Alltså att det skulle kunna rymmas ett öga mellan dina ögon. Sen på ytterkanterna har jag hört att det ska vara ett halv öga. Nåja, i vilket fall som helst så är det inte så många som passar in i den mallen (undrar vem som ens hittat på dessa regler?). Här följer iallafall lite tips på hur man kan korrigera med hjälp av make up ifall ögonen är för lång ifrån eller för nära varandra.


Ögon som är nära varandra:
Lägg en ljus bas på hela ögonlocket.  Applicera sen en mörkare skuggningsfärg i yttre ögonvrå och tänk på att sudda uppåt och utåt. Du vill att det ska se ut som att ögonen går lite längre ut. Akta dig för att lägga mörka färger för långt in mot näsroten. Istället kan du lägga en ljus skimrande skugga i inre ögonvrå och inre delen av ögonlocket.  Kajalen får gärna lite längre ut på ytterkanterna än vanligt.Ögon som är långt ifrån varandra:
Mörka färger i inre ögonvrå gör att ögonen ser ut att vara närmare varandra. Det kanske inte är så snyggt med en överdrivet mörk skugga i inre ögonvrå men ta en mellanmörk skugga och placera den på inre delen av ögonlocket. Använd samma skugga på yttre delen av ögonlocket men låt mittendelen vara ljus.
Kajalen/Eyelinern får gärna börja riktigt i inre ögonvrå och får bli tunnare ju längre ut mot yttre ögonvrån du kommer.