onsdag 4 april 2012

Om Rosenserien

Laine Nilsson arbetade som frisör och märkte att huden inte mådde bra av de starka kemikalierna hon använde. Huden på händerna flagnade och även ansiktet tog stryk.  Vad var det i dessa produkter som gjorde att huden fräts sönder? Hon hittade ammoniak, aluminium och liknande ämnen som har negativ effekt på oss människor.

Nästa fråga var: Vad finns det i mina hudvårdsprodukter? Det visade sig vara precis samma gifter men i en mindre mängd.  Laine började undersöka alternativ och hittade en biologisk hudvårdsserie som hon började sälja på sin salong. Att upplysa människor om att det finns giftfria produkter tog mer och mer av hennes tid. Till sist beslutade hon sig för att sälja salongen.

På 1980-talet startade hon sin egen serie tillsammans med Agneta Törnqvist. Hösten 1993 kom beskedet att  Laine Nilsson var döende i cancer. Åren med de farliga gifterna i salongen hade satt spår i hennes kropp. Lines dotter tog över sin mammas vandring mot giftfria produkter.

Så uppkom rosenserien - utan gifter, alkohol, konserveringmedel, parabener, syntetiska kemikalier, mineraloljor eller annat som skadar oss och är dåliga för vår hud. Istället är den fullproppad med vitaminer, antioxidanter, aloe vera,  proteiner, mineraler och spårämnen. Allt för att vi ska få en vacker hud men också må bra. 


Rosenserien_frame