onsdag 4 april 2012

Morgonrutiner


Första halvtimmen när du just stigit upp är den viktigaste tiden på dagen. Du bestämmer redan nu hur dagens ska bli. Att börja med att stressad springa runt och göra dig iordning, slänga i dig mat och rusa iväg till jobb/skola är ingen bra idé. Stressen sitter kvar största delen av dagen och dina negativa tankar drar till sig ännu mera negativa tankar. Det blir helt enkelt ingen bra dag.

Att börja dagen på rätt sätt ät mycket viktigt. Det första du ska göra är att stiga upp tillräckligt tidigt för att inte behöva stressa. Du ska kunna sitta och njuta av din frukost, ha lite tid för dig själv och njuta av att en underbar dag just har börjat.

Här följer några alternativ som jag tycker är ett bra sätt att börja dagen på. Prova gärna någon av dessa och se vad som passar dig: 


- Ta en promenad och lyssna till fågelkvitter, andas in frisk luft och bara njut. Fundera inte på allt du måste få gjort idag, tänk inte på saker som hänt dagen innan och oroa dig inte för småsaker. Bara lev i nuet, där finns det aldrig några problem


- Koka en kopp te eller kaffe och sätt dig bekvämt i soffan och läs några sidor ur en bok.  Läs gärna någon bok som du får inspiration av och som du blir glad av när du läser. Kanske någon av de böcker jag tipsade om i ett inlägg nyligen.


- Sätt dig bekvämt och blunda. Föreställ dig nu hur dagen kommer att bli. Spela upp den som en film i ditt huvud. Föreställ dig hur glad du kommer vara när du går till skolan/jobbet och hur det kommer smitta av sig till alla människor du möter. Föreställ dig hur dagen kommer flyta på galant och hur bra du klarar alla dagens uppgifter. Tänk hur nöjd du kommer vara när du kommer hem.


- Lyssna på musik som gör dig glad