onsdag 16 oktober 2013

Dagens "Feel Good" uppgift

Planera din träningsvecka

Om du inte ännu planerat träningen för resten av veckan (och gärna längre fram), ta fram kalendern och planera! Det är mycket större chans att träningen faktiskt blir gjord om du medvetet avsatt tid för den i din kalender. 

Som jag tidigare skrev i något inlägg är det skönt ibland att träna utan regler men den största delen av träningen borde du ändå ha någon tanke bakom. Även om det kan vara svårt att planera träningar om du ofta går på ledda grupptimmar och du inte själv bestämmer alla övningar, försök ändå ha denna grundtanke - låt en muskel vila ca 48 h innan den tränas igen (känn efter hur det känns). Vill du bygga benmuskler är det kanske inte den bästa idén att gå på bodypump en dag, spinning nästa, bodyattack nästa och träna benen i salen nästa. Muskler växer vid vila, kom ihåg det. Ta i beaktande sådana saker när du planerar din träning! Om du inte tränar mer än 2-3 gånger i veckan på gym kan du bra köra helkroppspass eftersom du har någon dag vila emellan men om du (som jag) tränar 5-6 dagar i veckan behöver du dela upp musklerna på olika dagar så den muskel som tränades igår får vila. 

När du styrketränar, skriv på förhand upp vilka övningar du ska göra och under träningpasset - skriv upp hur tunga vikter du använder. När du följande gånger tränar vet du vilka vikter du använt och kan då se till att ta tyngre och tyngre vikter hela tiden så att du inte stampar på stället.