onsdag 2 oktober 2013

Oktober - Feel good!

Roligt att ni är så många som hakar på min "leva-mer-hälsosamt-vecka". Men vet ni va kära läsare, varför bara ta denna vecka som "må-bra"-vecka? Vi kör hela månaden tycker jag! 

Vi har bytt månad och oktober kan ofta vara lite trist och tråkig och hälsan är kanske inte på topp efter sommaren. Vi går mot mörkare tider vilket också kan göra oss smådeppiga. Därför tänker jag (med risk att jag tar vatten över huvudet nu) varje dag ge er en liten uppgift för att vi tillsammans ska göra denna månad till den mest glada, hälsosamma, friska och lyckliga månaden på länge. Jag vill att vi denna månad ska riktigt pyssla om oss själva utifrån och in, för det är vi värda! Dagens Feel Good-uppgift:
Alla har vi något vi bara "måste" göra men som aldrig blir av och det tynger oss i vardagen. Det kan vara högen med räkningar, ett samtal du borde ringa men inte riktigt vågar, en skoluppgift som du borde lämna in eller ett hem som är i stort behov av städning men du orkar bara inte ta tag i det. Det värsta är väl de där gångerna när du känner på dej att det var något du borde göra men inte kommer ihåg vad, allt är rörigt och du har en känsla av att inte riktigt ha kontroll. Alla dessa saker drar ner på humöret och höjer stressen helt i onödan. En skoluppgift som du skulle ha över på en timme blir en hel veckas problem när du skjuter fram det. 

Idag vill jag att du tar alla dessa uppgifter som tynger dej och skriver ner de på ett papper. Rensa huvudet och ta bort alla "måsten" och för över dem till pappret. Finns det något av dessa som tar mindre än 2 minuter att göra? Då gör du det NU, genast! Tänk inte, bara gör. 

Ta nu fram din kalender och pricka in de mer tidskrävande uppgifterna i kalendern. Bestäm alltså vilken dag och tid du ska göra uppgifterna. 

Nu har du en plan och vet att alla dessa saker som tynger dej kommer att bli gjorda. Detta betyder att du inte behöver grubbla på dessa under dagen och känna dej stressad i onödan. Varför låta en underbar dag förgiftas av stress-tankar helt i onödan? Disken kommer inte diskas av sig själv bara för att du grubblar över det under hela arbetsdagen och telefonsamtalet kommer inte bli lättare för att du går och är nervös över det i 5 dagar extra innan du ringer. Istället hindrar du dej själv från att leva i nuet och fastnar i att grubbla över framtiden. 

Från och med nu lever vi i nuet och njuter av varje ögonblick!