söndag 6 oktober 2013

Dagens "Feel Good" uppgiftLäs en bok
Du behöver inte ägna flera timmar åt att läsa ut en bok om du inte vill. Men läs något, lär dej något nytt! 

"Fortsätt lära dej att leva så länge du lever" sa en romersk filosof och det är en mycket bra ide. Istället för att klaga när du måste sitta 2 timmar på bussen eller stå i en timmes kö, använd tiden till att läsa kloka böcker. Du kan lära dej så mycket av att läsa andra människors tankar och få goda idéer som du aldrig skulle komma på annars. Kom ihåg att en bok aldrig behöver läsas pärm till pärm. Har du börjat läsa en bok som inte verkar ge dej något, varför slösa tid på att läsa den till slut? Eller ännu värre, låta den bli ett stressmoment för att du tänker att du måste läsa den till slut för att först då få byta till en annan ny bok du just köpt. Nej, byt istället genast till en ny bok som du får något mera ut av.

Vilka böcker ska du då välja? Det är något som du själv måste avgöra. Vill du fördjupa dej i historia, träning, kost, hudvård, mental träning, bilar, mindfulness, lycka, livets mening? Välj böcker du tror du kommer tycka är intressanta och som du kommer lära dej något av!

Och du behöver inte ens börja läsa boken från början. Ibland tar jag en av mina "Robin Sharma"-böcker, slår på måfå upp en sida och läser. Förvånansvärt ofta är det just den texten som jag får upp och läser just det som jag behövde höra idag. 

"Om du inte har läst något idag, har du inte heller verkligen levt idag. Och om du kan läsa men inte gör det, är du i samma situation som en människa som aldrig fått lära sig läsa, fast hon verkligen skulle vilja det"
Robin Sharma