onsdag 16 maj 2012

När är det dags för antirynk-krämer?

"När tycker du att man skall börja använda rynkkräm och isåfall vad tycker du om Nivea visages q10plus anti wrinkle? "


Om man vill bevara en slät, vacker hud är det viktigt att börja tänka i förebyggande syfte ganska tidigt. Redan i 20-års ålder skulle jag rekommendera att man (om man inte gjort det förr) är extra noga med att ge fukt och att skydda mot solen (och inte vara i solen för mycket). Solen är ju den faktorn som får huden att åldras mest så att komma ihåg att skydda sig mot de skadliga strålarna är viktigt. Att ge mycket fukt åt huden är också jättebra för att förebygga rynkor. 


Kanske tycker många att de har bra hud just nu men huden kommer att ändras. När du närmar dig 30 börjar du ofta se skillnad på huden. Den tappar sin spänst och små rynkor kan börja komma fram. Det är lättare att vårda huden bra NU så att den håller sig spänstig och fräsch än att sen försöka få bort rynkor och bygga upp skadad hud när det väl har skett. 


Att också tänka på levnadsvanorna är lika viktigt. Ät mycket antioxidanter som finns i grönsaker och frukter och drick mycket vatten. Undvik socker. Sen spelar förstås generna en stor roll i det hela.


Att börja med mera aktiva antirynk-krämer för tidigt är ingen god idé. För det första kan en antirynk-kräm vara lite väl aktiv på en ung hud så att du får orenheter/finnar av den och också kan huden bli litegrann "immun" mot krämen så att sen när du verkligen behöver den längre fram i livet ger den inte samma effekt.  Fram till 25 skulle jag rekommendera att mest tänka på just solskydd och krämer som ger fukt och näring. En idé är att efter 25 sen smått börja använda lättare antirynk-krämer i kurer. Alltså att du använder en antirynk-kräm tills burken är slut och sen emellan använder en vanlig kräm. När du börjar närma dig 30 rekommenderar jag att på "heltid" börja med antirynkkrämer. Börja med dem lite svagare som är till för de första ålderstecknena och småningom när du blir äldre går det att byta till de mer aktiva.


Har inte provat Nivea Q10plus men jag ska ta och kolla upp innehållet så återkommer jag om det   :-)