måndag 11 juni 2012

Oriflame Ecobeauty Smoothing Day Cream

Tänkte ta en titt på Oriflames produkter och upptäckte att de har en naturlig kräm som heter "Ecobeauty Smoothing Day Cream". Den blev jag genast nyfiken på så före jag tar en titt vad som finns i de "vanliga" krämerna från Oriflame ville jag bekanta mej med denna kräm.


Oriflame Ecobeauty Smoothing Day Cream"Naturlig och antioxiderande dagcreme som hjälper till att återställa och stärka hudens skyddsbarriär. Innehåller den innovativa teknologin Natural Pro-Blend™ som består av bland annat Fairtrade-sheasmör och Faitrade-kokosolja. Modern, lufttät förpackning. Dermatologiskt testad. "


Jag blev faktiskt glatt överraskad. De flesta ämnen är riktigt bra och de 
innehåller inga parabener eller mineraloljor. Det är bara femte och sjätte ingrediensen som möjligtvis skulle kunna täppa till porerna men jag har även läst på en del håll att de inte gör det. Fungerar säkert olika på olika hudtyper. Innehåller kokosolja och sheasmör som vårdar och ger fukt åt huden. AQUA - Vatten
 GLYCERIN - Ger fukt och bevarar fukt i huden
COCOS NUCIFERA OIL - Extrakt av kärnorna från cocosnötens frön. Rik på fiber, vitaminer och mineraler. Vårdar huden och ger doft.
CETEARYL ALCOHOL - Emulgeringsmedel, stabiliseringmedel. Kan vara både naturlig och syntetisk.
ISOPROPYL MYRISTATE - Gör så att krämen blir mjuk, appliceras lättare och gör så att den inte känns lika fet. Sägs av en del kunna täppa till porerna. Syntetiskt ämne.
STEARIC ACID - Tas inte upp av huden men mjukgör och framför allt skyddar genom att hålla inne fukt. Det ger en fet och vaxartad känsla på huden och också lite skimmer och glans. Kan ge kosmetikaakne (pyttesmå knottriga utslag i ansiktet), som går bort då man slutar använda det. Överkänslighet är ovanligt men allergi förekommer.
BENTONITE - Lera från vulkanisk aska. Innehåller mycket mineraler. Absorberar fett vilket gör den bra för fetare hud men kan vara lite uttorkande för torr hud. Dock finns det så mycket andra ämnen som ger fukt i denna produkt så jag tror inte man behöver vara rädd för att huden ska bli torr.
TAPIOCA STARCH - mjukgör och ger fukt. Förtjockningmedel. Kommer från rotfrukten cassava
CETEARYL GLUCOSIDE- Kan vara naturlig eller syntetisk.Här gissar jag att den kommer naturligt från kokosnötsoljan. Hjälper huden att bevara fukt. Milt ämne, sägs inte irritera huden.
SORBITAN OLIVATE - Kommer från olivolja och sorbitol. Milt emulgeringsmedel.
BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER - Sheasmör. Hjälper huden bevara fukt och bildar en barriär på huden som skyddar fukten från att försvinna från huden. Vårdar torra områden.

Andra ämnen: GLYCERYL CAPRYLATE, HIPPOPHAE RHAMNOIDES EXTRACT, XANTHAN GUM, VACCINIUM VITIS-IDAEA SEED OIL, PHENETHYL ALCOHOL, PARFUM, CITRIC ACID, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, LIMONENE, MALTODEXTRIN, LINALOOL, SIGESBECKIA ORIENTALIS EXTRACT, QUARTZ, SODIUM CARBONATE, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS EXTRAC